Maak een donatie

Wij zijn een ANBI – RISN  861826851

 

Onze app had er gisteren al moeten zijn

Bomen worden in rap tempo gekapt en nieuwe woonwijken en wegen gerealiseerd. Wie zorgt er voor dat onze bomen en bossen worden beschermd?

Wist je dat iedere volwassene 7 bomen nodig heeft om zichzelf van zuurstof te voorzien? Hoe zou het zijn om een gezonde en groenere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen te realiseren? We hebben in deze tijd kunnen zien hoe snel de natuur in staat is zich te herstellen. Dat geeft hoop voor de toekomst. Samen met uw hulp kunnen wij er voor zorgen dat bomen niet zomaar gekapt worden en registreren wij de nieuwe bossen (die door fantastische initiatieven worden aangeplant) om hun ontwikkeling en groei te volgen.

Bomen en hun vele functies in het dagelijks leven

Bomen zorgen voor meer dan alleen zuurstof. Ze beschermen de bodem in tijden van droogte of grote hoeveelheden water.

De fijnstof die door onze auto’s en fabrieken in de lucht terecht komen worden door onze bomen gereduduceert. Ook bieden ze een woonplek voor velen dieren en verzorgen zij een gezonde bodem, die nodig is voor natuurdiversiteit.

Bomen zijn niet alleen nodig voor onze gezondheid, maar ook voor de dieren, vogels en planten. Ze zijn een onmisbare schakel in onze keten.