“Bomen zijn van groot belang, vroeger waren het energiebronnen waardoor onze voorouders konden overleven. We hebben het dan over hout wat gebruikt werd als brandstof. Toen werden voornamelijk hun dode takken gebruikt, gevonden op de grond gedroogd en wel, om ons te verwarmen. 
Maar bomen zijn meer dan energiebronnen, het zijn ook filters voor het vele stof dat rond dwarrelt. Ze leveren zuurstof en met het opwarmen van de aarde bewaren ze hitte, die ze koelen door een kolom water op te trekken. Ze leveren een plek van veiligheid en beschutting. Naast dat ze belangrijk zijn voor ons mensen, zijn zij dit ook voor onze planeet.”

In de afgelopen 25 jaar zagen wij met en rond ons bedrijf mensen opstaan om, net als wij, te gaan staan voor de natuur. De natuur kent vele domeinen, onze focus ligt op de boom; een bron van leven waarin wij wijsheid kunnen vinden. Zonder deze bron geen leven en al helemaal geen inspiratie voor ontwikkeling.

Onze droom is om alle bomen in Nederland in kaart te brengen en met dit platform willen we je laten zien waar welke bomen in Nederland te vinden zijn.